Gammal saga

Hittade en gammal berättelse jag skrev när jag var 10 år. Vilken intressant historia ;) Minns att jag skrattade jättemycket åt historien när jag skrev den. Hade en uppföljare som dock försvann men som handlade om fölen på Maxi. Jag har helt klart blivit bättre på att skriva noveller sedan dess :P Spökhistorier är min grej påstår Celina. Synd för jag gör mig själv skräckslagen när jag skriver XD

TVILLINGFÖLEN

Det var en gång två små russföl. Båda var svarta som natten och den enda som skiljde dem åt var att den ena hade en liten vit fläck mitt i pannan.

   Fölen föddes en mörk natt när både stjärnorna och månen var gömda bakom mörka moln. Deras mamma var en ovanlig ponny, hon födde alltid sina föl i en vacker glänta som låg långt bort från stallet där hon bodde. När det var dags för henne att få sitt föl brukade hon alltid försvinna spårlöst en natt men efter en dag eller två kom hon alltid hem med sitt nyfödda föl i släptåg.

   De båda tvillingfölen var olika från första stund. Den ena var busig och råkade alltid i svårigheter, den andre klok och lugn. Fölen döptes till Månljus och Midnatt.

   När fölen och deras mamma var på väg hem försvann Månljus plötsligt. Han hade nämligen fått syn på en konstig sak som gick vid vägens kant. Nyfiket följde han efter den, men det lilla djuret tyckte inte alls om fölet så han stannade så att Månljus törnade in i honom. Månljus kastade sig förskräckt bakåt när en äcklig lukt spreds i luften. Det var nämligen en skunk som Månljus följt efter. Månljus vände sig om och sprang i full fart efter sin mor och syster, men han skulle inte ha sprungit så fort, för han halkade på en isfläck och åkte rakt in i Midnatt så att båda tumlade nedför en backe. Resten av vägen hem gick Månljus lugnt bredvid sin mor, men det var bara tills de kom tillbaka till stallet. Istället för att följa med till stallet gick han runt ett hus och hittade bakdörren som stod på glänt. Han knuffade upp dörren och kikade in. Familjen som ägde fölens mamma hade gått ut till stallet när de hörde hovslagen och de stod nu och beundrade Midnatt.

   Under tiden hade Månljus vågat sig in i köket och hittat fram till en nybakad äppelpaj som stod och svalnade på köksbordet. Den slickade han och tog en tugga av, men han tyckte inte att den var särskilt god så han spottade ut tuggan igen.

   Nästa rum han kom in i var vardagsrummet. På ett bord stod en vällingflaska som luktade gott. Månljus lyckades få grepp om nappen och drack upp all välling. Sedan släppte han flaskan och gick vidare till nästa rum som var badrummet.

   Månljus, som var ett mycket nyfiket litet föl, nosade runt i badrummet och lyckades ta sig in i duschen. Där inne lyckades han komma åt duschen och plötsligt sprutade kallvatten ner över honom. Månljus fick panik och försökte ta sig ut ur duschen, men vattnet från duschen blev snart varmt och han tyckte det var så skönt att han stod kvar en stund. Sedan klev han ut från duschen, ruskade på sig och gick sedan vidare.

    Nästa rum han kom in i var datarummet där datorn stod på. Flickan i huset hade suttit och gjort sin läxa på datorn när hela familjen upptäckte att Månljus och Midnatts mamma var hemma.  Nyfiket började Månljus att nosa på tangentbordet och råkade trycka på knapparna så att hela texten försvann och sedan blev fyllt av en massa s. Sedan lyckades han välta en bunt med dataspel. Ett av spelen tog han upp i munnen och la i en kruka fylls med jord.

   Den lilla tvättstugan blev nästa rum han besökte. Han tittade intresserat på tvätten som snurrade runt, runt i tvättmaskinen. Efter en stund blev han yr så han la sig ner i tvätten en stund. När han inte var yr längre reste han sig upp, men lyckades fastna och dra ner ett lakan som ramlade över honom. När han tillslut lyckats komma loss tyckte han att han hade fått nog, så han gick ut för att leta upp sin mamma och Midnatt.

   Gårdsplanen var tom och eftersom familjen hade en stor gård råkade han gå till grisarnas svinstia. Månljus mötte grisarna som låg i gyttjan, men istället för att akta sig för de gick han fram för att undersöka dem. Helt plötsligt fastnade han i den djupa leran och när grisarna nyfiket gick närmare blev han rädd. Han hann precis upp ur gyttjan när grisarna kom fram till honom. Han sprang så fort han kunde från grisarna och även en flock med getter. En bit från getterna fanns en hög med hö som han nyfiket smakade på. Det skulle han inte ha gjort för då kom bocken i full fart och försökte att stånga honom. Månljus lyckades komma undan i sista sekunden och sprang igenom en flock med hönor i farten. En av hönorna hoppade upp på Månljus rygg när han sprang förbi, men hon kacklade besviket när han bockade av henne. Korna sprang han förbi.

   Under tiden hade Midnatt och deras mamma blivit insläppta i hagen. När Midnatt såg Månljus började hon att gnägga. Familjen blev förvånad när ännu ett föl kom springande, men de släppte in honom i hagen tillsammans med de andra. Men en sak var säker, det var inte sista gången Månljus gjorde hyss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0