Hopptävling Råby

Då har Lady och Celina varit med i sin andra riktiga tävling och vi körde hem nöja. Inte för att det egentligen gick normalbra, faktiskt så vägrade hon ut sig i båda klasserna, MEN de kom över mer än dubbelt så många hinder.

I LD:n var hon ganska seg så jag fick hela tiden säga åt Celina att driva på och väcka henne på framridningen. Dessutom har Celina en minst 4 år gammal ovana som jag har tjatat om ända sedan hon började på Lukas, det är att vänsterhandens tygel alltid är längre, hon öppnar handen utan att tänka på det och tyglarna glider ur (det första året vägrade hon tro det för varje gång jag sa nåt om handen stängde hon den utan att tänka på det, så när hon tittade ner var ju handen stängd). På Lukas gjorde det inte så mycket, men Lady som är mycket känsligare klarar inte av att ha en svagt glappande tygel. I vänstersvängar åker handen in mot magen och så lutar sig Celina fram - och då är det kört= tvärstopp. De fick ett stopp på första hindret och vi tänkte, jaha, vägrar hon inte ut sig här blir det på nästa. Men så kom hon över ettan, och tvåan, och trean och fyran. Och så kom det läskiga gröna femman som vi visste skulle bli problem (läskiga infångare) där de vägrade ut sig. Förra veckan kom de över två hinder!

I LC:n var hon piggare efter att ha stått och sovit bredvid banan ett tag. Vi var ganska förfärade att en mur var hinder nummer fyra. Hälp, vete tusan om hon hoppat en sån innan. Mot första hindret kom en stark vinby och vällte björkriset bredvid hindret. Lady stannade och en förvirrad Celina fick höra att hon skulle få en omstart. Tur det för det blev två stopp till på första, tvåan inga problem men så landade de i fel galopp och Lady byter till korsgalopp. Där var det kört för hon hoppar praktiskt taget aldrig i fel galopp/korsgalopp. Sedan var det en oxer med en grind så det blev stopp. Men nästa försök kom de över.

Så helt klart godkänt idag :) Är nog infångarna hon är rädd för. Kan bara gå bättre, nästa gång kanske de kommer igenom grundomgången?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0