Hoppning

Igårkväll stack jag, Celina och Linnea till Nogelid vid halv 9 på kvällen. Vi hade bestämt oss för att hoppa Lady och Lukas och samtidigt slå två flugor i en smäll genom att låta Linnea rida fram och rida av Lady. Linnea har ju ridit Lady en gång och då var damen så fruktansvärt seg pga av brunst och det var väl därför vi vågade låta henne rida. Igår brunstade hon inte, men seg var damen ändå, fick ge Linnea spö till slut för Lady ville inte gå fram. Traven var ju pigg och framåt som alltid, men bara omöjlig att sitta ner som vanligt haha. Linnea har för lita koll på allt i galoppen och Lady tänkte inte galoppera frivilligt så jag fick jaga på men då gick det bra. Vi avslutade med att hon även fick hoppa fram Lady lite, 30-40cm som högst, men Lady hoppade snällt så länge Linnea styrde. Kanske funkar Lady bra som nybörjarponny iallafall? Iallafall för de som inte är totalt nybörjare, rida lätt måste man kunna annars kommer man skumpa av.

Sedan hoppade Celina upp, red fram lite till och hoppade. Hade byggt en bana med fyra hinder som en blixt i mitten av ridbanan vilket gjorde svängarna lite kluriga för en den storgalopperande Lady. Gick väldigt bra och sista rundan låg på 80.

Sedan var det Lukas tur och för honom blev det väl 55-60cm idag. Tränade på att inte låta honom gena och att Celina skulle titta fram och inter ner när hon hoppar samt tydligt visa åt vilket håll de skulle svänga (samma med Lady). Lukas seg, men hoppade snällt. Han är lite lustig med sånt, på tävlingar och ridlektioner är det superkul att hoppa, men hemma? Nej, dödstråkigt enligt honom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0