Skentur, skador och blöt dressyr

Jag och Celina tog en barbackatur på Lukas och Madicken innan Celinas lektion. Madicken jättepigg och försöker trava hela tidne och även små bockförsök igen. Men så mer än halvvägs hem skenar Lukas nerför en lång, lätt sluttande backe som slutar i en rätt brant backa, tvärstannar och kastar sig in på stigen till vänster. Själv kämpade jag för att ha kvar Madicken lugn när Lukas stack iväg med Nangijala i hälarna och missade Celinas krasch ner i marken på ena höften. Till skillnad från när jag skadade min höft så kunde hon gå direkt och resten av kvällen men nån ridlektion kunde hon inte rida.

När Lukas gör så här känns allt bara så hopplöst, inte vågar man släppa upp ny unge på honom när Celina slutat. Celina som är så van vid han, stark, rutinerad och numera ganska lång och tung hade inte en chans idag...

Så efter att lämnat Celina hemma och varit en sväng på ridskolan blev det Nogelid igen och dressyrpass med Lady. Började regna efter en kvart och sedan spöregna, fick ta skydd i stallet ett tag innan det slutade och då var den torra, fina banan en enda lervälling. Plaskade på och tränade LC:1 programmet. Lady pigg och grinig över leran och ville gärna tvära, men kändes annars väldigt fin i skritt och travdelen. Galoppen var pannkaka. Tappade tålamodet och blev arg och dängde till henne med ytterskänkeln tillslut för hon galopperade skänkelvikning på mittvolten och gasade på. Borde inte gjort det, men hon skärpte sig faktiskt och visade att hon kunde galoppera rak på volten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0