Dressyr för hela slanten

I ett varmt strilande regn red Moa dressyr för mig i nästan 1 1/2 timme. Övade mycket på öppna, först i skritt men sedan även i trav. Detta är Moas andra gång hon tränar öppna och Lukas är som bekant mycket motvillig till all rörelse där benen ska korsa varandra. Öppnan är han visserligen mycket bättre på än skänkelvikningen, men idag? Wow! Kombinationen Moa, Lukas och dressyr blir ruskigt bra och ändå var det inte mycket dressyr han gick från i somras tills tidigt i våras. Öppnan i dressyren gick med perfekt tvärning även om han är svagare i höger varv. Travöppnan i vänster varv var helt okey men i höger varv hade han problem.

Lady fick sig en välbehövlig genomkörare hon med. Körde med en annorlunda framridning och hon blev fin och lyhörd. Tränade övergångar, galoppfattningar och galoppombyten. De sista blev det bara pannkaka av. Övergångarna i serpentinbågar funkade superbra, tillslut räckte det med lätt halvhalt och sedan sitta till en aning så stannade hon upp - dock i snigelskritt som hon vägrade öka haha.

Madicken och Celina på "ridläger" i Näsum hos Emelie i tre dagar. Maddan tar allt med ro och hästarna har ju setts så mycket att de knappt brydde sig om varandra. Nangijala gnäggar varje gång hon ser en människa, kanske nåt i stil med "var är min mamma någonstans?". Men hon är inte upprörd och tar det annars med ro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0