Historien om Lukas del 8

Under hela hösten hade vi sikte på en speciell sak som skulle äga rum vid lucia i december: ponnygalopp på ridskolans luciashow. Vi körde konditionsträning i paddocken en gång i veckan så länge det gick och försökte även trava och galoppera mer i skogen, vilket gjorde att jag fick springa desto mera. I början av november skaffade vi dessutom en riktig sadel för den gamla låtsassadeln gick inte alls bra att rida i. Vi beställde även en riktig sadelgjord med, 70cm om jag inte minns fel. Den var dock alldeles för liten och vi fick byta till en med 90cm. Amy, en c-ponny hade en sadelgjord på 100cm så det måste betyda att Lukas fortfarande var rätt tjock. Till denna vintern hade vi dessutom skaffat två täcken i förhoppningen om att vi skulle slippa 1dm lång päls. Vi skaffade även reflexer att sätta på Lukas ben, tyvärr var ju alla hästreflexer för stora så det fick bli reflexer för hundar och med all päls på benen såg det ut som om vi strypte benen.



Under den här hösten fanns det bara tre hästar i Nogelid: Lukas, Madicken och varmblodet Pelle. Den fjärde hästen, Winskey, flyttade ibörjan av hösten och lämnade boxen tom. Eftersom det hade varit så mycket strul med den ägaren ville Camilla inte ta in en ny häst förren tidigast efter vintern och det bidrog till att det i november bestämdes att jag skulle köpa Amy och ta hem henne i mitten av februari.

Tillslut kom dagen vi hade väntat på: ponnygalopp. Lukas var minst mot de andra b-ponnyerna men han var en av de stirrigaste. Ibörjan var Celina ganska lugn, men så höll hon på att få spel när hon tillslut skulle tävla. Det var fyra ponnyer som var med så det blev två heat där vinnarna sedan möttes. De som inte tävlade leddes omkring i mitten av banan och Lukas skulle vara med i andra heatet. När starten gick for Lukas runt och försökte med alla medel få vara med och springa. Jag höll i för allt jag var värd och Celina tappade sitt lugn. När det var deras tur var hon nära tårarna och bad panikslaget om att få slippa. Tyvärr var det försent. När starten gick var Lukas lite sen i starten trots att han stått och småstegrat bredvid mig. Men sedan blev det fart i han. I kurvorna kunde man höra Celina tjuta till och när de kommit imål efter två varv som heatets vinnare var det en gelesyster som satt på Lukas rygg, och en mycket lättad sådan. Men så kom hon på att hon måste tävla en gång till och skräcken lyste ur hennes ögon. I detta heatet var Lukas trött, till skillnad från den andra ponnyn hade han inte fått vila något och hans kondition var inte tillräckligt så han slutade som tvåa.

I januari var det dags för klubbtävling i hoppning igen och till Celinas glädje fick de en felfri runda i förenklad LD igen. Fast det var med nöd och näppe. Lukas galopperade/travade väldigt tveksamt och verkade osäker på hela situationen. Det blev en del stillastående hopp och det orsakade ett riv i knatteklassen.

Fortfarande hade han sin tjocka hals och runda mage.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0