Hopptävling

Lukas, vad är det för dumheter du har för dig?

En shettis är väl alltid en shettis även om de är så mycket ridna och utbildade som Lukas. Hans envishet har släppt med åren, men får han för sig saker så är det svårt att förhindra det och nu har han bestämt sig för att det är roligare att stanna än att hoppa på tävlingar. Celinas vikt och längd är knappast problemet för när han hoppar gör han det jättefint och hemma är det ju inga problem. Det kan vara ett enkelt räcke han stannar på så som en färgglad oxer, hinder som han hoppat utan att blinka på innan. Celina har svårt för detta, hon är för van vid att han alltid hoppar och är en klippa så dessa vägringar tar knäcken på henne. Och med en negativ inställning kommer man inte långt och hon ger upp när Lukas vägrat och vill bara få resten av banan överstökad. Samtidigt ser Lukas så glad ut och när vi skulle lasta han ville han absolut inte gå in vilket betyder att han vill tävla mera. Efter en utvägran på femte hindret strök vi dock honom från andra klassen, är han på sånt humör finns det inte mycket att göra.

På ett sätt är det bra att han har blivit så här för som det ser ut nu kommer de tävla en sista gång och det är allsvenskan om ett par veckor. Det blir lättare för Celina att acceptera och gå med på att sluta om han nu ändå bara ska busa på tävlingar. Det blir ju inte roligt för henne att tävla längre. Vi ska försöka vaccinera Lady den närmsta tiden och så ska vi prova tävla henne i sommar istället. Men samtidigt är det så sorgligt att Celina och Lukas kommer sluta när det går som allra sämst, det hade varit roligare att sluta när det gick som bäst även om det då hade varit mycket svårt för mig att säga till Celina att tävlandet faktiskt är slut.

Jag säger som Celina: kunde inte resten av året försvunnit? Att vänta men inte veta hur längre är något så otroligt plågsamt. Att ständigt gå med en knut i magen och fundera över en osäker och sorglig framtid är inget man mår bra av. Att dra ut på lindandet är hemskt nog, men att försöka avsluta det redan nu är snäppet värre. Aldrig någonsin vill jag vara med om det här igen. Tack och lov kommer Celina aldrig kunna växa ur Madicken och byter hon häst då är det hennes eget val till skillnad från nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0