För stora byxor

Nä nu blir jag knäpp alltså. Jag tyckte att ett par av mina jeans satt lösar än vad de brukade igår men envisades att jag inbillade mig. Men så satte jag på mina vita ridbyxor och kände mig rätt butter när jag såg hur mycket de hängde vid rumpan - och de satt ju bra i våras! Jaha, ska jag fortsätta jogga mer än någon gång ibland måste jag väl skaffa en ny garderob....

Klubbdressyrtävling med Lady

Efteranmälde mig till LC:1 med Lady och red fram länge mot vad jag brukar för att hon skulle bli ordentligt genomriden och mjuk. Red programmet och kände mig jättenöjd efteråt för det kändes så himla bra mot vad det brukar! Visst, halterna blev pannkaka trots att hon var så fin i måndags och övergångarna misslyckades också en del trots att hon var fin med dem på framridningarna. Men galoppen på stora mittvolten var lugn och stadig och första gången någonsin fick jag sjuor på dem. Sen att hon körde upp huvudet vid avbrottet till trav kan jag ta för det har vi inte tränat på. Resten av travdelen gick bra och i den fria skritten gick hon på istället för att tjura ihop sig. Sist hade jag 157p (50 vad det nu blir i procent) och som bäst har jag haft 159p men idag fick vi 166p och 62 komma någonting procent så jag var jättelycklig! Äntligen kommer vi någon vart!
 

Jösses

Det var nyss en som ville beställa en bild på sin häst och hund och sedan tillade hon att hon gärna skulle vilja ha en bild målad på sin mans MOTORCYKEL. Herregud, jag var tvungen att skratta. Hur i helsike målar man en motorcykel? Är det lika lätta att måla av som ett djur?
 

Nytt projekt

Knasiga färger men... jaja vi får väl se hur det går
 

Dagen

Lady
Vet inte om det blir dressyrtävling för vår del i övermorgon, så därför valde jag att ta ett dressyrpass med henne. För första gången jobbade vi länge med skritten, både med att hon skulle ställa och böja, men även att hon skulle gå på då hon gärna tjurar ihop sig och tar korta steg. Jag flyttade henne både i en kvarts framdelsvändning, öppna och skänkelvikning och när jag tillsist började trava var hon jättefin! Hon vill gärna krulla ihop sig och ogärna lämna den formen, men idag gick det att få henne gå i en lägre form. I traven blev det sidoförflyttningar men främst avsaktningar, halter och igångsättningar. Tillslut lyssnade hon nästan för bra på halter för hon stannade så fort jag spände mig minsta lilla. Avsaktningarna blev bra och till och med de flesta halterna fick godkänt! Annars blir det alltid pannkaka av halterna. Valde att sluta efter det.
 
Lukas och Nangijala
Satte Lukas för vagnen och Nangijala fick hänga med ut för andra gången. Mötte Malin och hennes två kompisar en bit ut fårn gården och hon undrade om det gick att ha Nangijala så. Jadå, min trollunge är klok! Körde halvvägs hem utan andra bekymmer än att hon försöker skritta i traven ibland när hon tröttnar.

Ridtur med Elin och Celina

Om två veckor är det hurbertusritt och Celina ska få låna Elins ponny Cookie så idag skulle hon upp och prova att rida henne i skogen. Någon timme innan fick jag sms av Elin där hon frågade om jag ville hänga med ut på Medix, deras russ. Jag red han barbacka en dag förra sommaren när vi prövade deras terrängbana och fick världens träningsvärk efteråt haha. Gissade att jag skulle få rida barbacka idag med och japp, sadeln sitter fortfarande dåligt eftersom han är så tjock. Inte vart Medix så värst glad över att behöva ridas, men han piggnade till efter halva ritten. Han är rätt grov så även om han är liten c-ponny så känner jag mig inte alls stor på honom, men nära till marken är det ändå haha! Han är lätt att rida barbacka på men precis som sist blir galoppen först lite av en chock. Huvudet/halsen försvinner halvvägs till marken och hela ponnyn tippar framåt.

Färdig!

Efter ca 13 timmars arbete är bilden äntligen klar. Är jättenöjd med himlen och rådjuret, vattnet har jag bråkat med länge nu och jag har gett upp att få det fint.
 
 
 
 

Fortsättning Rådjur

Jag som tyckte molnen var jobbiga att måla, hur arg och trött är jag inte på det hemska havet då. Fy tusan för att måla vatten, det får vara så här fult!!!
 
 
 

Tömkörningstur

Började med att borsta henne ordentligt (alltså smeta ut dammen över ryggen suck), gjorde ardennerfläta i manen och var smått förfärad över hur grymt tjock det är. Aldrig att jag kommer komma undan med att inte tunna den! Söt blev hon iallafall. Tränsade och så ut på tömkörning i skidbacken. Fick vara utan tömkörningsgjorden så jag fick gå vid manken för att det skulle funka. Tjurig trollunge de första minuterna som jag fick peta på konstant. Skulle uppför en backe och jag fick nästan tvinga med henne upp. Sedan blev hon plötsligt på superhumör och nästan för pigg. Lyssnade jättefint på spöet som framåtdrivande hjälp och då petade jag ändå lätt vid skänkelläget.
 

Ny målning!

Jag har snart haft 5 veckors praktik i en 2a och i veckan läsläxa fanns det en dikt med som jag fick höra x antal gånger i måndags och som jag kommer få höra lika många gånger imorgon. Den fastnade och plötsligt slog det mig vilken häftig bild det skulle kunna bli. Det är svårt att få tid till att måla på vardagarna med praktiken och allt men jag började ändå och jag känner redan att jag kommer att bli väldigt nöjd med den! Men moln är jag inte van vid att måla och tror aldrig jag har gjort det innan heller så jag känner mig otroligt frustrerad för det känns inte som om jag kommer någonvart.
 
Blixtar över vatten
Ett rådjur står på stranden
Ser på mig med ögon blå
Sedan är hon borta.
 

"Löshoppning" och joggingtur i regn

Hade "löshoppning" med trollungen idag. Jag körde samma stuk som förra gången och satte hennes mathink med foder i en bit bakom hindret. Sist fick det ju henne att trava frivilligt och hoppa över, denna gången hade hon förstått grejen och började takta flera meter innan vi nådde mitten av kortsidan där jag släpper henne. Sen for hon iväg i galopp och dök med huvudet ner i mathinken. Några gånger till såhär så kanske det blir lite hoppglädje hos henne också haha.
 
Efter snart två månaders uppehåll beslöt jag mig för att ge mig ut på en joggingtur med Lukas. Lite skillnad från sist då jag hade linne och shorts. Idag fick det bli joggingbyxor och långärmad tröja. Typiskt nog börjar det regna när jag kommit igång och börjat springa, tänkte att det nog slutar strax och fortsatte. Var ute 15min i regn och det var inte lite heller för det bara rann ner i ögonen på mig och inte hade jag ju jacka heller. Så joggandet blev full fart för jag ville snabbt hem och det känns i kroppen nu. Men kondisen satt ändå kvar kändes det som!

Aztor tisdag och onsdag

Tisdag:
50min dressyrlektion på vår ridbana och första gången jag rider dressyr på riktigt med honom. Hade lagt ut sockerbitar i en stor kvadrat i mitten där jag gjorde 1/4 framdelsvändning. Trodde han skulle vara svår, men han flyttade sig så lätt bara jag gjorde en ordentligt halvhalt innan. Det blev även skänkelvikning åt båda hållen och även om han var svagare i vänstervarvet så flyttade han undan väldigt lätt för skänkeln. Jag som alltid haft stora problem med skänkelvikning/öppna/sluta/framdelsvändning kunde få honom att gå både skänkelvikning och sluta vilket gjorde mig otroligt glad, vanligtvis kan jag inte det med någon häst.
 
Onsdag:
Härlig bustur i skogen vid ridskolan tillsammans med Moa på Lukas. Blev en repris från förra uteritten och Aztor var så härligt pigg och glad och kryddade galoppen med lite extra bakutsparkar. Lukas borde vara på sitt skenhumör nu, men han var en ängel och lyssnar fortfarande på Moa även om han är väldigt pigg.

Tisdag

Dressyrlektionen igår gick sådär, Lady var fin vissa stunder men tjurig andra. Riktigt dåligt humör var hon på! Fick reda att vår hovslagare brutit foten och hon skulle komma på måndag, men löste det med vår "gamla" som kunde ta oss på tisdagen.
 
Idag får jag Aztor levererad hem till oss medan Emelie hoppar för Maria. Ridbanan är perfekt torr så det blir dressyr under lampornas sken. Älskar att paddocken har lampor!

Långpromenad med mamma

Trots att vi hade US spökkväll med övernattning igår till idag och var riktigt trött så slog mamma och jag följe ut på en långtur. Hon red Lady och jag ledde Nangijala och vi var borta nästan 2h. Gick rundan surkärringen vilket Nangijala aldrig gått på innan men hon gick glatt med och ville helst gå före Lady. Lady i sin tur var fånig och "rädd" för många saker medan trollungen bara fortsatte förbi henne utan att titta på något. Travade då jag fick springa och så tog vi "backen upp" med en rätt rejäl backe att gå uppför.
 
Jag gillar kontrasten mellan hennes svarta päls och solblekta ljusbrunröda lugg ;)
 

Träning med rockarden

Lukas hade rejäl träningsvärk idag efter gårdagens harvning, fick nästan släpa honom ut ur hagen så jag bestämde mig för att ta med Nangijala. Har länge tänkt att jag vill vänja henne vid att hänga med ut när jag kör Lukas i rockarden, men jag har tänkt att jag vill vara två personer med då.
 
Nangijala fick först grundligt undersöka rockarden, sedan började jag röra försiktigt den och tillslut drog jag den med mig när vi gick. Hon tittade lite på den men till skillnad från brädstumpen så accepterade hon snabbt alltihopa. Nästa steg var att sätta Lukas för vagnen och leda båda något varv på ridbanan. Det var inte heller konstigt så jag satte mig i vagnenoch lät trollet gå bakom samtidigt som jag berömde och matade med morotsbitar. Hon tog det så lugnt att jag körde vägen bort till grannen och tillbaka, travade en bit på hemvägen också. Dock var det lite jobbigt då för travade Lukas normalsakta kunde hon skritta snabbt och när hon tvingades trava tjurade hon lite och försökte skritta vilket gjorde att jag fick hålla hårt i longerlinan.
 
Väl hemma fick hon beta lös ett tag medan jag fixade Lukas. Lagom tills jag skulle plocka undan vagnen kom Celina så jag bad henne om hjälp. Ledde Nangijala ett halvt varv runt ridbanan medan Celina gick med rockarden så nära hon kunde, hon brydde sig inte!
 
Hästarna fick vara ute i natt och antagligen resten av helgen då det är så varmt, härligt för jag slapp min mockdag! Tog även en 25min promenad med en pigg och glad Madicken eftersom Celina red Lady. Håller tummarna att Maddis inte får ont igen imorgon som sist.
 

Torsdag

Tog en skrittur på Lady som var aningen trött efter gårdagens hopplektion med Celina. Sedan var det Lukas tur och han och jag harvade ridbanan vilket var extra tungt pga av det rätt våta sanden. Fodrade hästarna och mockade under tiden.
 
Hämtade in Nangijala, borstade och tränsade henne sedan. Är nog mer än en månad sedan hon hade träns på sig för det var innan min praktik som jag nu haft i 4veckor. Satte på grimman över och tog en halvtimmes promenad i skogen för första gången med ett träns. Hon tuggade bara en aning på bettet i början sedan struntade hon i det. När vi skulle gå över stora vägen fick jag som alltid halvt släpa henne över trots att jag petade med spöet på rumpan. Hästvärlden fungerat nåt i stil med att en häst visar vad den vill, övergår till att hota och verkställer hotet om den andra hästen inte svarar på dess signaler. Jag har försökt lära trollet så att hon frivilligt ska gå fram för en lätt petning men hennes attityd mot det är något i stil med "än sen om du petar, det gör mig inget så jag tänker inte gå fram". Så jag petade löst, petade hårdare och snärtade sedan till så att det sved till en aning. Jag kan lugnt säga att hon blev en aning chockad men hon gick fram. Senare under promenaden räckte det med att jag riktade spöet mot baken för att hon skulle reagera och öka takten. Annars var hon väldigt duktig och vi tränade på trav-kommandot som börjar sitta riktigt bra och så sakt av-kommandot.
 

Blodprov och släpträning

Körde Madicken till Klagstorp idag och tog ett blodprov för att kolla om hon har fått fästingsjukdom igen. Madamen som avskyr att bli stucken stod faktiskt snällt eftersom jag matade henne med morötter. Så om någon vecka får vi veta om det är fästingsjukdom eller inte. Idag mådde hon bättre och jag kunde trycka som jag ville men bara för några dagar sen var det värre igen.
 
Kom hem och hämtade in trollungen. Bestämde mig för att påbörja inkörning och knöt ihop en massa halmsnören till ett långt rep som jag sedan knöt fast i en tjock brädstump. Den skulle vi träna på att dra efter oss när vi gick tänkte jag. Det blir väl lätt, eller...? Nangijala brydde sig inte ett dyft när jag visade den för henne liggandes på marken men gisses vilken fart hon fick så fort jag började röra den!  Det blev en snygg skänkelvikning runt på volten och jag insåg snabbt att vi nog fick träna på att inte vara rädd för den. Proppade fickorna fyllda med morötter och klickade så fort hon kom närmare, nosade på den eller inte reagerade när jag rörde på den. När jag slutade kunde jag försiktigt släpa den mot oss utan att hon rörde sig. Nu har vi saker att träna på den närmsta tiden, vilket kommer bli roligt!
 

Morot i snöre

Hängde i söndags upp en jättemorot i halmsnören och tänkte att Nangijala skulle få roa sig med den under natten. Hon har inget starkt bitgrepp så jag gissade att hon endast skulle få av lite småbitar innan hon blev arg och lät den vara. Kom till stallet igår och gick genast till boxen - inte ett bitmärke vad jag kunde se! Var det möjligt att hon inte sett den?! Tog själv in henne sen och såg henne gå fram till moroten, försöka få tag i den med det enda resultatet att den gungande iväg och sedan vände hon tjurigt den ryggen haha. Jag tror jag kommer få hänga den i en annan box om det ska bli uppäten...
 

Hoppträning igår

Efter en regnig helg med mycket vila var Lady väldigt pigg på hoppträningen. Jag var å andra sidan sjuk och hade glömt både spö och sporrar. Sist (nåt år sen) jag provade rida utan sporrar började hon stanna, men det funkade jättebra idag! Så jag tror jag skippar sporrar och spö hädanefter. Hon drog en del och jag tyckte att jag inte red så värst fint, men Carro filmade och på filmerna ser det faktiskt inte illa ut, jag sitter ju rak i ryggen haha!
 

En bild som ska ner på pappret

Jag vet hur jag vill att den ska se ut men det svåra blir verkligen att få till skarven mellan verkligheten och den andra världen utan att det ser konstigt ut. Jag vet vad som menas med bilden där en flicka ligger över en gråaktig häst samtidigt som en mer färgstark brun häst hoppar över dimmkanten till den ljusa världen, men frågan är om andra förstår det?
 

Veterinär beställd

¨Vëterinären är ringd och ska komma och ta blodprov på Maddis inom några dagar, Camilla tror det är en fästingsjukdom igen men vi får hoppas på det bästa.

Lång promenad med Nangijala

Var ute på en 1 1/2h promenad med trollungen min i det fina höstvädret. Gick för första gången hela spökrundan ensam och vi tog oss både förbi kalvar, grisar och en hus de renoverade. Tog ett tag att ta sig förbi kalvarna för hon gick några meter för att sedan stanna med höjt huvud och titta på dem. Jag väntade bara ut henne och lät henne gå i sin egen takt nu när vi hade så gott om tid.
 
Idag var det svart fluffpäls och jag insåg plötsligt varför jag hellre har en skimmel än en svart - för med det tjocka fluffpälsen så går det inte att borsta utan att smeta ut allt så att pälsen får en gulbrungrå färg... jag undrar om pälsen kommer blekas i vinter också?
 

Underbar höstritt

Medan Celina red Lady på sin dressyrlektion (tyckte inte om Lady i dressyr dessutom) så tog red jag Aztor och Moa hade Lukas. Hästarna var pigga och framåt, men Lukas fortfarande snäll trots dagens kyla! Aztor var å andra sidan dagens Lukas och for iväg som skjuten ut en kanon med bocksprång och bakutsparkar och det var minsann inte helt lätt att få stopp på honom då, så det var tur att Lukas inte var sugen på att sticka han med.
 

Leverans av en häst

Fick frågan om jag ville rida Aztor idag och imorgon, men tyvärr är det ju numera mörkt den timmen när Emelie har Maria-träning och jag har ridit honom. Jag har inget problem att rida med pannlampa, men jag kunde tänka mig att Aztor inte skulle gilla det + att älgjakten har börjat, så jag skrev tillbaka och undrade om det skulle gå. Fick svaret att Aztor kunde levereras till vår paddock halv 6 om jag ville! Är inte helt säker ridbanan är torr och ridbar men vi har ju lyse på den, och är den för hemsk kan jag alltid rida i vår skog där jag vet var det jagas eller rida till ängen. En extra halvtimme gör ju att jag hinner ut innan det blir alltför mörkt. Blir ju inget kollande på Maria-träningen men å andra sidan behöver jag verkligen lägga mig tidigt ikväll.
 

Brunstig ponny

Lady var extremt brunstig igår, så illa har det inte varit sedan i våras. Så hon ville inte riktigt gå fram, särskilt inte om det var från skritten. Skänkelvikningen blev tillslut ändå rätt bra! Åtminstone med tanke på hur dålig jag är på det. I galoppen var hon jättefin: stadig på tygeln och lugn vilket kändes härligt eftersom det märks att dressyren går åt rätt håll nu.
 
Lukas tycker de tär kul att få gå på lektioner igen, men med den halva björnpälsen han har skaffat sig blir han rätt svettig efter ett dressyrpass.
 
Ett år gammal bild, tänk att Celina hade han för bara ett år sedan.
 

Skadad

20 min promenaden igår för hand resulterade i att Madicken hade ont igen idag. Suck, det här känns inte bra, Camilla ska ringa både till equiterapeuten och veterinären för att se vilken av dem som bör dras ut till gården.

En bunt pigga ponnyer

Börjar med att tömköra trollungen. Hon gasade på i skritten så fort vi lämnade gården och var tydligen riktigt sugen på äppel för hon vandra hela vägen i samma tempo fram till den läskiga gården. Där stod bilar parkerade över vägen så det gick inte att tömköra en bit, men sedan tränade vi på "traaava" och "saakt aav" fram till äppelträdet. Funkade perfekt, jag tror hon börjat förstå röstkommandot. Hemåt gick desto segare, hon ville ju ha mer äppel!
 
Mamma och Celina var iväg hela dagen så därför red jag Lady med Moa. Piggelinen Lady kom rusande i full galopp redan när jag ropade på Nangijala och hon var rusktigt pigg hela rundan. Drog ner huvude i galoppen och bara drog, så det var tur att Lukas inte kände för att skena runt idag.
 
Maddan har börjat bli väldigtpigg över snart en veckas vila. Ömmar fortfarande men inte lika illa så frågan är om vi vågar skritta på henne iallafall för annars kommer Lady ha fullt med bitmärken på kroppen.
 

Färdig snöleopard

En sak är säker, att måla snöleoparder är inte riktigt min grej. Jag har målat och målat och den blir aldrig som jag vill så nu får den vara helt enkelt. Ögonen har varit värst för de får inte uttrycket jag vill utan ser alldeles för mesiga ut. Pälsen har varit väldigt svår att måla kring nosen och käken dessutom samt kanterna av snöleoparden. Känner mig ändå hyfsat nöjd med den.
 

Uppfostran

Snart är Nangijala två år och hittills har jag haft några grundläggande regler som hon ska följa, inget jobbigt, men regler som behövs i vardagen nu och i framtiden. Men nu börjar trollungen bli stor och därför kommer jag kräva mer av henne. Inget hårt, men till exempel har jag blivit tuffare med att hon ska stå still när jag håller på med henne. Jag vill kunna "parkera" henne om jag väljer att gå in i hagen och där ta av tömkörningsgrejorna utan att hon ska traska iväg medan jag håller på. Hon är så pass mogen nu att hon klarar av sånt och även om jag får putta tillbaka henne där hon stod några gånger så börjar hon stå mer still. Ryktlådor bredvid henne när hon står uppbunden brukar undersökas, försöka bankas på och sedan vältas. Innan har hon fått röra sig rätt fritt när jag borstat henne, men även där har jag börjat säga till henne. Hon kan likagärna stå och halvsova när jag pysslar med henne som när jag hämtade henne i hagen.
 
Jag har satt regler för Nangijala som jag håller fast och lagt in vanor tidigt som nu är guld värda. När Nangijala tas ut ur hagen får hon inte dra ner huvudet och beta, punkt slut. Jag kan stänga grinden snabbt och inga hästar rymmer. Lady, Lukas och Madicken har inga konsekventa regler där: tvärtom låter mamma Lady gärna beta när hon stänger grinden - vilket slutar med att hon hux flux drar iväg mot en grästuva när man ska stänga grinden.
 
Vid ledning får Nangijala inte äta gräs om jag inte säger att hon får, hon ska följa mig och inte dra till närmaste saftiga grästuva. Det gör hon mycket sällan vilket gjort att jag vågar låta folk leda min lilla åring där jag inte skulle låtit dem leda någon av de andra tre. I tömkörningen har vi bråkat en aning om att ätregeln gäller där med och det händer bara några enstaka gånger att hon försöker nappa åt sig en tugga på vägen.
 
Nangijala är fortfarande den raraste ponny man kan tänka sig och vi alla litar mer på henne än på de andra tre. Visst har damen dagar där hon inte uppför sig perfekt, men det är ändå så små problem att det knappt känns lönt att kalla det problem. Lady kan med vara tjurig en dag.
 
 
 
 

Regn och höstrusk

 po
Hann precis rida Lady en tur innan regnet började igen. Hade planerat körning med Lukas och något med Nangijala men det slutade med att jag bara borstade den sistnämnda väldigt noggrant när regnet satte igång. Kom på att jag länge velat kolla trollets täckesstorlek, har tänkt att Lukas för tältregntäcke borde passa i storlek. Haha, jag glömmer att Nangijala faktiskt är en c-ponny för jag började med att prova Ladys ena fleecetäcke och det var bara aningen stort, så jag brydde mig inte ens om att prova regntäcket. Mockade och stack sedan hem.
 

Nangijala

Tog en kort promenad i skogen med min busunge vilket vi inte gjort på flera veckor då jag har gjort något med knäet som behöver läkas. Hon hade för mycket energi i kroppen så jag släppte henne på ridbanan när vi kom hem och vi lekte att hon skulle följa efter mig lös en stund innan jag hämtade Lukas. Det är perfekt att ha två krutdukar till hästar för jag jagade på och de busade runt för fulla muggar. Min trollunge är så fin med sin svarta päls, långa svarta man med ljusröda kanter <3 Vuxit har hon gjort också så nu är hon mellanstor c-ponny och ser lite vettigare ut i kroppen.
 
Fotade henne i söndags
 
 

Måndag och hopplektion

Lady var väldigt pigg på hopplektionen, skulle dra både innan och efter hindrena så jag fick jobba. Hade rakt bett idag igen och det hjälper. Om jag tar i ordentligt för att hon ska lugna sig bromsar hon upp och kan galoppstutsa på stället innan jag hinner lätta, det var nästan omöjligt med de andra betten! Stundtals var hon väldigt fin, andra lite väl pigg men hon tycker ju det är ju himla roligt! Lady fick beröm av en gammal barndomskompis till mamma som går i gruppen: hon sa att hon hoppade väldigt fin och undrade varför vi inte tävlade henne? Jag förklarade att Celina och hon inte passar ihop men att jag gärna skulle vilja tävla lite när jag slutar skolan och har lite mer pengar att röra mig med. För hon är väldigt fin numera och det hade varit kul att hoppa lite unghästklasser och se om hon är lika tittig med mig som med Celina.
 

Skadad Madicken

Madicken har skadat höger bakknä på något vis. Hon hotade Celina i lördags när hon borstade där men vi trodde hon bara testade. Idag ville hon inte komma i hagen utan sparkade och träffade Celinas arm. Hon fick tillslut tag i henne och fick sedan en rejält spark ovanför knäet när hon tog massageborsten på det onda stället. Jag kom och petade men Maddan strök bara öronen bakåt en aning och hotade endast lätt om jag tryckte hårt - hon har lite mer respekt för mig än Celina tror jag. Detta kan förklara varför hon vägrade ut sig på allsvensketävlingen igår. Camilla hade tänkt gå ner och prata med mig om att hon sett Madicken uppföra sig väldigt konstigt i hagen idag: svischat med svansen som om det var irriterande flugor, varit grinig och sträckt huvudet bakåt. Det är ju skönt att hon visar så tydligt att något är fel men trist att hon är skadad. Vi får avvakta och se om hon blir bättre själv. Kanske är det en sträckning? En sparkskada är det inte för vem skulle våga sparka den donnan? Ingen svullnad hellet för den delen.
 
 

RSS 2.0