Veterinärbesöket

Björn förhörde sig om Madicken och sedan blev det böjprov på alla fyra benen varefter vi skulle longera henne i alla gångarter i båda varven. Hon var pigg och lydig så det blev lite av en chock när hon vägrade fatta höger galopp som var det sista vi gjorde. Hon stannade, vägrade gå, stegrade och sparkade så det blev ingen visad galopp. Vi gick in och Björn kände igenom henne och meddelade sedan att det inte var skadan som gått upp igen. Det enda felet han kunde hitta var att hon ömmade lite i ländryggen, för övrigt hittade han inget fel på henne.
 
Ett blodprov togs för erlichias eftersom hon hade en fästing förra veckan, tydligen går sjukdomsförloppet väldigt snabbt om de får den sjukdomen, inte sakta som med borelia.
 
Eftersom Björn gissade att det var det i ländryggen som var problemet ska Madicken äta antiinflammatoriskt i 1 månad och ridas i skritt och trav för att hålla sig igång och inte stelna ännu mer.Vill hon inte trava behöver hon inte utan vi låter henne bara hållas så länge hon inte blir sämre. Blir det ingen förbättring alls får vi till återbesök tidigare. Blir hon helt bra och fortsätter vara det efter att medicineringen är klar behöver vi inte åka tillbaka. Vi ska även ta ut Anna-Lena som behandlade Madickens muskler efter fästingsjukdomarna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0