Härlig fredagstur

Det är otroligt lyxigt att kunna gå hem klockan 1 varje fredag och inte halv 5 som jag haft det i två terminer. Mötte upp Maja och Celina vid tretiden och vi tog en härlig tur och galopperade hela skyesjön fram och tillbaka. Hästarna var pigga och glada och jag hoppas vi kan rida fler såna turer på fredagarna! Idag vaknade jag dock med världens träningsvärk i ländryggen så jag r glad att jag inte ska rida mer i helgen
 
 

Samma skada som förra året?

Nangijalas svullnad har gått ner mycket så att det enda som fortfarande är svullet, är området där det lilla såret sitter. Damen har nog tröttnat på att jag ska klämma och känna hela tiden så hon viftar glatt med båda bakbenen när jag ska röra vid dem. Igår slog det mig att denna skada är nästan identisk med förra årets både på plats och svullnad! Man kan fortfarande ana en svag bula på vänsterbakdel som  nästan har försvunnit. Det var en skada i mjukdelarna sa veterinären. Och är den nya det med så är det ingen mening att vänta på att svulllnaden ska lägga sig för då får jag vänta i många månader.... så jag sätter igång henne igen lite sakta.
 
Sen upptäckte jag något som både kände och såg ut som en rätt stort överben på utsidan av höger framben, precis under knäet. Helt otroligt, vad har hon gjort därr nu? Jag borstade henne i... tisdags? och då såg jag inget. Jag som skrapat bort flugägg de senaste månaderna borde ju märkt om ett överben började växa fram..

Andra skadan på 3 år

Efter Laxacupen skulle jag rida Nangijala men upptäckte att hon var svullen på höger bakben.Ingen hälta men öm och så svullen att skenbenen inte syntes. Denna veckan har jag haft fullt upp i med att min etta börjat skolan så då har vila passat bra. Igår var svullnaden mycket bättre men hon ömmade fortfarande lite så hon har nog fått en rejäl spark. Men sålänge hon inte haltar är det knappast någon fara.

Laxacupen

I lördags var det Laxacupen i Mörrum och vi åkte dit med både Lukas och Dante. Lukas var bara seg och konstig, ingen framåtbjudning och Maja bankade sig blå i sina försök att få igång honom. Efter den andra utvägran kom han ut och ställde sig att kissa. Länge....
 
Celina hade en rolig dag med Dante. Började så bra med att hon hade ont i magen när vi åkte dit men det släppte lagom tills hon skulle börja fixa Dante. Då kom första bekymret med för korta armar på kavajen, de hade tydligen vuxit i sommar! Bekymmer nummer tre uppenbarade sig med felaktiga broddhål som var alldeles för små för både gängtapp, isbrodd och gräsbrodd. Då hade Celina redan hunnit säga att det här inte var en bra dag. Så, in på framridning och tävlingsbana på gräs utan broddar, tur i oturen var underlaget torrt och fint och de levererade en felfri ritt i LD+5. Till LC:n var allt händelselöst fram till sista frammhoppningshoppet över oxern. Jag ser Celina galoppera längs med sidan, försvinna bakom en björk med massa hängande grenar och lagom tills jag ser dem komma fram på andra sidan ser jag hur båda gör ett dyk ner i marken och slår en halv kullerbytta. Sedan ligger Dante kvar och bara tittar. Jag rusar dit, Dante reser sig upp och vi går en bit för att se om han är halt vilket han tack och lov inte är. Då ser jag mamma komma gående och jag fattar ju att hon sett allt och är jätteorolig om Celina och Dante är okey. Framme hos hos frågar hon om Celina vill ha vatten. Vatten????! Inte det svar jag förväntade mig alls och jag frågar om hon sett vad som har hänt. Då tittar hon på Celina som står bredvid och verkar se att båda är smutsiga så hon undrar om hon har trillat av? Nja... det var lite mer än så haha
 
Dagen slutade bra iallafall. Det blev en kanonrunda som slutade i en tredjeplats där de var 20 hundradelar från tvåan.

Skogstur med Maja

I söndags... eller nej vänta, det måste varit igår? I söndags kollade jag ju på hoppning på tv och sedan red jag hem Skalman från betet. Så, okey, igår red jag och Maja en tur i skogen på våra hästar. Vi tog lommaklint även om jag bara red en halvtimme innan jag hoppade av och gick sista biten. Galoppen gick väldigt bra, inga bokningar och hon orkar mer nu än när jag red där sist. Sen kom dock busbacken efter Lommaklint där vi släpper hästarna en bit. Lukas taggade ju och visste att snart får han sträcka ut medan jag kände att ja, hon kommer bocka men det går nog bra! (någorlunda ialalfall). När Nangijala bli uppspelt börjar hon ju bocka och till skillnad från i våras orkar hon bocka så det är inte lika lätt att sitta kvar. Jag tror vi hann ta tre galoppsprång innan rodeohästen brakade loss och sedan försvann huvudet ner mot backen. Det är inga småhopp hon gör längre så först och främst får man fokusera på att sitta kvar och sedan ta upp huvudet, men det kommer fixa sig med tiden tror jag.
 
 

Om ett år...

För ett år sedan satt jag hemma vid datorn och var nervös eftersom jag skulle börjar jobba dagen därpå som elevassistent. Mitt allra första jobb och jag visste inte vad jag kunde förvänta mig eller hur det skulle vara. Jag minns att jag tänkte att det bara är ett halvår tills jag får börja rida in Nangijala och hur långt fram jag tyckte det var. Men tiden har gått så otroligt fort! Insåg idag att det snart är ett år sedan jag blev sparkad i ansiktet också men det känns som 5 månader snarare. Igår när jag körde till ridskolan med Lady i släpet tänkte jag "tänk, om ett år är det Nangijala som åker därbak". Först kändes det otroligt avlägset, men så kom jag på hur snabbt detta året gått så snart sitter jag väl här och ska precis börja jobba igen.

Storleken just nu med dålig mobilbild

 
Red ett dressyrpass på 15 min på ridbanan kväll. Skrittade fram, travade en stund och galopperade sedan i båda varven. I höger varv var hon seg att galoppera så när vi kom till vänster petade jag på med spöet och då vaknade hon och kunde minsann fatta galopp när jag sa ordet och lade till galoppskänkeln. Dock hamnade vi i gräsdiket i flera varv med en tvärnit haha.
 
 

Har hon vuxit?

Minsann om Nangijala inte vuxit till sig lite på de veckor som gått sen vi löshoppade sist? Igår såg det nästan ut som att manken blivit högre också!
 
 

3 motionsturer

Lukas
Tömkörd i 45min och bestämde mig för första gången för att lägga upp 4 stuts i rad på ena långsidan. Började galoppera över dem som galoppbommar innan jag lade upp två till hinder. Jag var helt säker på att Lukas skulle försöka smita förbi så jag var superkoncentrerad på honom ch inte på vägen jag tog. Det är när jag börjar snubbla över bommarna som jag inser att jag måste hoppa över stutsen och det blev nog en rolig syn det haha. 
 
Nangijala
Skrittade en vända med backar i skogen, travade lite och red sedan in på ridbanan när jag  kom hem för att trava en stund. Var ett tag sedn nu men kändes att tömkörningen har gett resultat för det var lättare att styra. Så himla roligt att rida henne igen!
 
Lady
Red dressyr och övade halter och galopp. Fast när vi började med galoppen så var det antingen full fart eller tvärtnit och spark med bakbenet under magen och ryckande med huvud, så jag hoppar av och tar väk sadel. Då blev det bättre och jag red vidare. Var förvånad att det nte kändes stutsigare och halare än det gjorde, så längesen som jag red barbacka sist. Lady var nog irriterad på lite myggbett och ganska kissenödig för hon stannat  backen för att kissa :)

RSS 2.0