Equiterapeuten på besök

Äntligen var eq. semester slut. Hon klämde och kände på Nangijala och sa sen att hon hade fruktansvärt mycket låsningar på båda sidor men främst höger ländrygg. Vänstersidan lossnade efter en stunds arbete men hur hon än knådade högersidan ville det inte lossna. Så där fick hon ta lasern en stund och sedan knåda lite till innan allt var borta. Under tiden ägnade Nangijala nästan en timme åt att slicka på lickit-stenen. 
 
Innan behandlingen började longerade jag en till synes trött och stel häst. Det var dessutom en svag hälta i höger bak. Efter att alla låsningar lossats longerade jag henne igen och då blev hon plötsligt sig vanliga, pigga och busiga jag som skuttade runt och ville gå över i galopp. Eq. sa att låsningarna inte orsakats av en illasittande sadel utan av att hon antagligen gått omkull i hagen och sträckt sig rejält eller att det eventuellt bottnade i en ledskada. Hon ordinerade två dagar promenad á 30min, om hennes tillstånd inte försämrades skulle jag börja rida henne igen den tredje dagen. 
 
Dagen efter eq:s besök var hon pigg och glad när vi tog vår promenad. Dag 2 var hon sitt vanliga, stoiga jag som skulle hota Nova och som viftade runt med hovarna när något inte passade. Min ponny är helt klart smått knäpp, hennes beteende som skadad är snällare än hennes vanliga haha.
 

Pay and jump i Näsum för Nova och Lukas

Idag var Nova och Lukas anmälda till den öppna banhoppningen i näsum. Nova har varit väldigt nervös i början av veckan men såg fram emot det idag tillslut. Lukas brukar fatta snabbt att det är tävling pågång men han halvsov ända tills vi lastade ur honom. Då började han titta sig omkring och tänka "okey, var är vi? vad ska vi göra här?!". Han fick gå en sväng innan vi traskade bort till framridningen. Vi stannade utanför framridningen och strax därefter sattes musiken på. Lukas hajade till och insåg nog plötsligt att det faktiskt var en riktig tävling! Seg på framridningen som vanligt och seg de första hindrena innan han ökade takten. Första rundan låg på 40cm vilket blev felfritt. Svårigheterna blev inte hindrena utan svängarna när Lukas skulle åt helt andra hållet. Till runda 2 på 50cm var Nova mer nervös. Nu var det högt tyckte hon och brett med oxrarna. Men bästa grabben uppförde sig jättebra. Denna gången tittade han lite på ett ljusrosa vågigt plank men hoppade kvickt över när Nova skänklade på. De fick ett stopp på hinder 5 och det verkade som om det orsakades av att Lukas lade fokus på något annat för han verkade riktigt förvånad över att det stod ett hinder i vägen.

Besök på jobbet

Besökte Ekeryd för att ha ponnyridning för fritidsbarnen häromveckan. Förskolebarnen hälsade vi ju såkalrt också på och en av fröknarna berättade att en liten pojke hade sett oss genom fönstret och ropat "Mjölk!". Höjdpunkten för samma barn var när Lukas ställde sig för att kissa. Ögonen på barnen blev klotrunda!

RSS 2.0