Brun häst

 

Det är något som är fel

Något har känts konstigt med Nangijala ända sedan det blev problem på ridlektionen, kanske lite innan dess med. Trodde det var för att jag högt sidostyckens för i samband med det blev hon väldigt stum i munnen och dragit i galoppen. Inte varit några problem att rida ut men i söndags när jag skulle rida över bommar stannar hon efter ca 20min och vrider bak huvudet så att mulen nuddar min vänstra fot. Hela tiden när jag ber henne trava och det spelar ingen roll vilket varv vi är i. Sedan dess har hon vilat medan jag försökt få tag i sadelprovaren - utan att lyckas. Tycker hon är som vanligt i tömkörning så förhoppningsvis är det bara sadeln eller kanske någon låsning. Ska prova att rida barbacka imorgon och se om det ger någon reaktion.
 
 
 

Bilder

 

Nangijala dummar sig

 
 
 
 
 
 

Något är inte rätt

Hoppning Lukas och Lady
Mamma och Nova hoppade idag, samma bana som sist men förra gången gick det bättre, iallafall för mamma. Lukas var pigg och glad och Nova var som alltid duktig på att ha honom i ett bra tempo.
 
Hoppning Nangijala
Två av hindrena stod kvar efter att de andra två hade hoppat och jag tänkte ta några språng och sedan rida dressyr då hon i torsdags bara sprang rakt fram i fri form. Innan när jag ridit dressyr har hon börjat söka sig neråt ju mer volter/bågar jag ridit, men inte idag. Hon kändes ganska stum. När jag sedan fattade galopp drog hon iväg i full fart utan att bry sig om mina bromsande tygeltag. Dessutom drog hon huvudet framåt så jag drogs med och sedan hängde hon där. Detta är inte alls likt henne och jag hade stora svårigheter att bromsa. Jag som annars bara behövt ta lite lite grann och så har hon lyssnat direkt.Jag funderade på om det kanske är så att hon vuxit ur sitt novabett, det börjar se lite litet ut tycker jag. Eller så kanske hon håller på att tappa tänder? Eller så spökar vargtänderna plötsligt? Det skulle ju kunna vara sadeln med egentligen, den är ju inte kollad sedan november, men det känns inte som om hon borde bli stum i munnen då...

Dagen

 

Nova och Lukas

Tror inte jag skrivit mycket om de båda så får väl ta en update på hur det ligger till för dem båda nu!
 
Skogen: Jag och Nova har ridit ut tillsammans sedan några veckor. I tisdags provade vi Knorren och det (liksom lommaklint och rådjursbacken) fungerar fint. Minns första dagen vi red ut. Jag lät henne galoppera först uppför rådjursbacken och Lady efter och eftersom dagen var varm gick det inte särskilt fort. Fast det tyckte ju Nova som bara galopperat när jag sprungit efter. Nova är inte jättestadig i sadeln, men orädd och gillar farten så nu ska hon snart få hänga med till Skyesjön.
 
Ridbanan: Lukas bråkar om två hörnor när han har för mycket energi i början av passet, men har börjat lugna sig med det. Hoppningen går stadigt framåt och hon är fruktansvärt bra på att hålla igång honom. Fråna att ha skumpat runt i galoppen med stygbyglarna vid ankeln och tårna pekandes neråt så galopperar hon nu rak i ryggen med hälen nedtrampad. Hon har blivit mycket bättre på att rida dressyrvägarna och vägarna till olika hinder. Det som behöver tränas på är att svänga i tid och inte för hastigt. I hoppningen hoppar de lätt 50-55 banor med enstaka hopp på 60cm. 
 
 

Första hoppen med Nangijala

Igår hoppade jag med Nangijala för första gången! Oturligt nog var det ridning på stora sandbanan och jag kände hur min ponny var som en tickande bomb, redo att explodera. Det hann bli lite miniexplosioner när de andra började trava och jag kände att kontrollen var i stort sett lika med noll. Trodde inte det kunde bli värre men när Geisha och Lisa kom skrittande slog det totalt slint i huvudet på N och det enda hon verkade kunna se var hur en fläckig "ko" närmade sig henne alltmer. Så hon fick panik och for runt och iväg så jag fick hoppa av två gånger innan hon coolade ner sig och kände igen Lisa. Lagom tills koskräcken dämpat sig skulle vi trava över bommar men överraskande nog var bommarna och hindrena inte ett dugg läskiga så det gick bra. Sedan fick jag börja hoppa. 30cm, 50 och sedan 60cm i trav. Visst var väl N lite smått förbryllad över att hon skulle över med mig på men hon hoppade snällt och utan att vara rädd. Sammanlagt under lektionen blev det nog runt 8 språng på en oxer och ett räcke och jag var sååå nöjd med henne. Hon lugnade sig efter halva lektionen och blev kontaktbar igen tack och lov.
 
Målet innan 1 månads sommarvila är att komma iväg på en pay and jump i Mörrum i slutet av juni. Lägsta höjden var 20cm och det bör vi ju klara. Nova och Lukas ska hänga med som stöd och sällskap dessutom.

RSS 2.0