Ilsken dinosaurie

Min häst är sur som en citron! Nej, det räcker inte, två citroner. Minst  Stallägaren säger att hon vrålsur vid morgonutsläppet. Har börjat hota boxkompisen (som råkat vara bossen  hagen), hugger efter hästarna som får gå ut, har börjat hamra med hoven i dörren och är dessutom fullkomligt gräslig mot Lukas!  Hittills har han varit nästhögst i rang och hon sist. Nu roar hon sig med att fösa runt han medan hon ser ut som en ilsken tyrannosaurus rex... och idag var hon rent ut sagt för djävlig att borsta!  Spelar liksom ingen roll att hon får tillsägelser för just nu håller det  typ 3 sekunder. Sadla och tränsa gör hon dock snällt. Faktum är att hästrackaren slutar med sitt surande, står still och ser riktigt glad ut...
 
Det var tur att hon var urhärlig på dressyrpasset, för annars hade hon inte varit värd många slantar idag. 

Lukas med hjärtan i manen

 
 
 

Vildingen fortsätter roa matte

Den svarte vildingen är täckt av lera var dag och fäller som bara den samtidigt som hon avskyr att bli borstad eftersom hon vill ridas nu, nu nu. Varje dag bråkar vi om att hon ska stå still när jag borstar och inte vanka fram och tillbaka för att undkomma mig och borsten. Måste ha flyttat tillbaka henne hundra gånger minst sen jag började rida igen. Hoppas hon snart inser att matte är envisare än hon!
 
Ridningen går bra. Försöker rida max två dagar i rad och ta vartannat på banan och vartannat i skogen. Lustigt nog har inte bockningarna slutat. Ibland är det inga, ibland mycket beroende på dagens pigghet. Idag var en pigg dag och i galoppfattningen for hon iväg i bocksprång. Numera är jag så van att jag bara sitter kvar lika lätt som när hon galopperar (fast meningen är ju att få fort detta). På ridbanan går det bättre och bättre. Hon söker sig på tygel av och till (i väldigt fri form) och orkar galoppera mer och mer. Provade att hoppa några skutt på 45cm i fredags och det gick jättebra i både galopp och trav.
 
 

RSS 2.0