Två pay and jumper för Nova

RÅBY
I Lördags var vi i Råby på pay and jump. I med att det var fruset utanför och de bara har ett ridhus så fick några höjder i taget hoppa fram. Eftersom de inte verkar ha koll på TR på den klubben så hade de blandat hästar och ponnyer i alla höjder, så när Nova ska hoppa fram i 40 springer det 3-4 storhästar och någon ponny runt och Lukas är ju jättestimmig. Hon får nöja sig med att trava runt ett hinder och sedan hoppa fram efter de andra, precis innan start. Eftersom det var ett nygammal ställe de var på (Lukas har ju varit där för mååånga år sen) så skulle hon hoppa 40 &50. 
 
I höstas när vi var i ÖstraGöinge började Lukas välja ut en hörn vid utgången och när han kommer i höger varv svängde han då till vänster in i hörnet. Det beteendet har varit svårt att få väck då det enbart har varit på tävlingar. Av en slump visade det sig att han hade samma fasoner när Nova red i sin hage hemma hos sig, så vi har tränat flitigt på att byta spöhand och få han att sluta med det. I Råby började hon med att ha spöet i fel hand och därför var han inne i ett hörn och vände flera gånger. I andra höjden satte hon spöet i vänster och då var han snäll.
 
Film: https://www.youtube.com/watch?v=3hulpRvQ23c
 
 
ORK
Pay´n jump hemma idag! Anmäld till 50 & 60cm och Nova var nervös att han skulle vara pigg medan jag sa att jag trodde att han inte skulle vara det. Jag fick rätt för han var perfekt. Glad, lagom motor och hoppade allt. Fixade både rundorna helt felfritt. Ska bli såå kul att hänga med dem ut på alla lokala hopptävlingar iår!
 
Lite kul så kom det upp en minne på facebook idag som berättade om Celinas och Lukas klubbtävling 2011 vid samma tid. Då hade han varit jättepigg, vunnit LD:n med flera sekunder, varit helt tokig på framridningen, skenat runt i ärevarvet och sedan varit toktoppad till LC:n där han börjat bocka mitt i banan, fått Celina att komma i obalans varpå han tog sikte på närmsta hinder och hoppade det - vilket visade sig vara 1:an bakklänges.
 
Film: https://www.youtube.com/watch?v=QUQ4kutce0g

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0