Går mig på nerverna

Det började i tisdags när jag skulle rida själv. Jag får snällt en spark i knävecket när jag ska kratsa en hov (och dessförinnan en massa viftande med hovarna). Ponnyn är dessutom täckt av ett lager lera som gör henne ljust gråbrun över hela ryggen. Ute i skogen vill hon inte gå på stigen utan ska vandra in i skogen heeela tiden. När jag är vid rådjursbacken är jag väldigt trött på henne. Vi galopperar och hon bockar bara lite. När vi kommer till fyrvägskorsningen efter galoppen ska vi sakta av och skritta rakt fram. Men N bestämde sig för att galopp neråt höger var bättre. Jag drog i vänster tygel men det hjälpte inte så då drog jag i höger så att träden skulle tvinga henne att stanna. När hon håller på att få huvudet i trädet stannar hon till, drar ner huvudet och gör en snurr med några bokcsprång så jag dimper i backen. Enda positiva var att hon inte sprang hem.
 
Dagen efter var det hopplektion på ridskolan. När jag kom till vårt stall fick jag veta att hon först rymt när Celina skulle byta hage och sprungit in i paddocken där hon trängt in Malin och Prime i ett hörn och pipit och sparkat. Sen stod hon vid staketet och pep och sparkade när de sprang förbi. Jag går in i stallet för att ta grimman och då ropar Malin på mig. Då hade hon sparkat på grinden, fastnat i svansen, fått panik och skenat iväg med den efter sig. Grinden lossnar efter några varv och sedan är hon totalt uppvarvad och vill gärna sparkas när jag ska borsta bak. På ridskolan slängtravade hon i snabb fart, gick knappt att svänga och blev rädd och för iväg för allt möjligt första halvan.

Energitoppad

Efter 1,5 veckors vila pga svullen bakkota, en lätt ridtur på ridbanan efter det för att kolla att hon är fräsch och sen ytterligare 2 dagars vila, samtidigt som hon sovit inne för första gången i höst, det ger en energipysande energigalning till ponny. Först kom vi knappt ut från gården eftersom hon fick syn på fåren. Sen skakade hon på huvudet hela tiden (att hon inte blir yr av det) och sedan ägnade hon halva galoppen åt att bocka. Kom väl 10-15m i galopp sen bockade hon lika lång sträcka. Ny fattning och så om igen med allt. Rådjursbacken tog evigheter att ta sig upp på det viset! Sen ägnade hon ridturen hem åt att skaka lika mycket på huvudet. 
 
Ridbanan är en sjö, det ska regna ännu mer imorgon, ridhuset är stängt pga kvarkarisken och ponnyn är tokig. Bra kombo där känner jag.

Skadad

Efter pay and jumpen i Råby förra veckan hittade jag Nangijala med svullen bakkota dagen efter. Tyckte inte hon haltade, var inte varm och förutom svullnaden var det inget konstigt så hon har vilat en vecka. Idag är en stor del av svullnaden borta så några dagars vila till så är det nog borta helt.
 
Pay and jumpen förra helgen gick över förväntan! Fast jag ångrade mig en del att Lukas och Dante hängde med när jag skulle rida fram och N bara gnäggade och sprang till staketet där de stod. Fick ägna 10min åt att trava efter Lukas på framridningen vilket helt kalrt fick mig att undra vad jag gett mig in på... Men vi travade över 30 och hon var lugnare än sist. Vi fick lite galopp i 40 också och det gick bra det med.

RSS 2.0