Ny sadel

Allt har frusit och igår kom 2cm snö och jag har varit jättesjuk i influensa sen i söndags så N har fått vila och är typ tokig just nu. Tokig som i kan-inte-leda-utan-kedjegrimskaft-tokig. Egentligen ska hon ridas som vanligt och dressyr varannan dag, men denna veckan blev det en promenad i onsdags och så det lilla som blev ridit vid sadelprovningen i tisdags.
 
Just nu är jag mellan två sadlar. Ponnyn blev ju konstig strax innan jul. Marianne var ute och fixade låsningarna i SI-leden men vi var även hos veterinären för en spruta en vecka senare. Därifrån åkte jag hem väldigt förvirrad för enligt vet. var det inte fel på min ponny mer än stelhet i vänster varv (högerhalsmuskel stel). Först sa han att sadeln låg dåligt, sen när jag hämtade den låg den helt okey. Sen blev det spruta iallafall och en halv roman text mejlat hur jag ska rida med rådet att köpa dressyrsadel då N har dåligt sadelläge för hoppsadlar. Så i tisdags hade jag Saskia ute för att prova dressyrsadlar och precis som sist passade nästan ingen. De enda som gick var en islandssadel (aldrig i livet, obekväm) eller en prestige roma som hon inte hade begagnad. Slutade med att jag fick köpa en ny i bomvid 36. Den är nu på omvärmning till stl 34 men kan vid behov öka till 38 när den tiden kommer. Vågade knappt hem och nämna att jag var tvungen att köpa en sadel för drygt 16 000kr... Hoppsadeln hade börjat bli för trång i manken, inte jätteilla men i med att sadlar glider fram påverkade det henne lite extra och eftersom hon har haft problem med låsningar i SI-leden så skapade det spänningar där. Så nu ska den säljas och jag ska försöka hitta en likadan fast en storlek vidare. Men det lär ta ett tag så nu blir det intressant hur jag ska göra med mina hopplektioner. Har aldrig hoppat i en dressyrsadel, går det ens att göra det skapligt? 
 
Så nu är vildingen rejält vild av sig men jag hinner hämta min sadel och åka och rasta av henne med den på tisdagskvällen inför onsdagens lektion.

RSS 2.0