Hältutredning

Jag fick börja med att skritta och trava Madicken för hand och sedan longera henne i alla gångarter i båda varven. Sedan var det böjprov där hon reagerade en aning på höger bak - lågt - så hon bedövades och sedan testade vi igen. Fortfarande svag hälta, ner, raka kotan och bedöva den. Upp och kolla igen och ja, den svaga hältan försvann. Men det i bakknäet var ju kvar och hon ömmade där idag med. Så in igen och ge henne lugnade för att sedan röntga. Fick ha en tung lång västtröja mot strålningen. Björn tittade på röntgen och såg förändring på kondylleden - den var inte jämnfärgad utan gav intrycket av att vara en aning bucklig. Så Madicken rakades på höger baklår och ultraljudades vilket tog lång tid. Tillslut stänger Björn av den och säger att ja, det är en förändring på skelettet, men varför det blivit så eller hur man skulle behandla det visste han inte. Han bestämde att både kotan och området runt kondylleden skulle sprutas och att Maddan skulle äta antiinflammatoriskt i 10 dagar och att det blir återbesök om 3veckor. Under tiden skulle han skicka röntgen till en kollega och hoppas att denne skulle ha bättre svar. Ett skelett kan man ju inte spruta och nästa steg skulle isåfall innefatta en operation för att försöka hitta felet. Alltså hitta, inte behandla.
 
Så prognosen för Madicken är osäker och Björn sa själv att han inte visste. Just nu ligger fokusen på att stoppa förändringen i leden så att hon inte blir sämre, men sen är frågan om hon kan bli frisk eller inte. Chansen finns ju att hon inte kommer hålla för hårdare ridning. Hon kan vara skadad länge men kan likagärna friskna till relativt snabbt. Det beror helt på hur hon svarar på behandlingen hon fick idag och vad Björns kollega har att säga. Men leden är inte skadad riktigt, mer irriterad och det är bra om hon skrittas 45-60min/dag antingen för hand eller ridning. Men hon har ju inte klarat av det innan så skulle hon reagera ska vi såklart inte motionera henne.
 
Såå... det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Stort beröm till Madicken som var otroligt snäll under de 4h vi var i Klagstorp.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0