Maja, Lukas och hopplektion

Regnet valde att strila ner den mesta delen av hopplektionen vi hade i eftermiddags. Maja har snabbt lärt sig att ta tag i manen vid hoppet och därför fick hon hoppa lite högre idag som hon hade längtat efter. Det märks att Lukas kondis har börjat ta sig igen för han orkar hela passet och är inte helt slut när vi är klara som i början. För några månader sedan var Lukas och Maja två bitar som inte var särskilt länkade, men nu börjar de äntligen se lite samspelta ut. Maja har lärt sig att sitta ner i både trav och galopp och hon är ruskigt duktig på att få fart på vår shettis. På ett sätt är det skönt att han är pigg med henne, men jag saknar då verkligen Moas lugnande inverkan vid skogsturerna!
 
Banan bestod av 5 hinder och kunde hoppas på flera olika sätt. Först hoppade de två banor vilket gick bra med tanke på att Maja inte såg särskilt mycket pga regnet, hon kisade som en kines haha! Sedan fick hon prova hoppa två hinder som stod på varsin diagonal innan vi avslutade med att hoppa två hinder högre som stod på ena långsidan. Första hindret kom de in på för dålig fart, kom över lite småtokigt så de avbröt och kom sen igen. Då flög de lätt över hindret som låg på 66cm.
 
Det ska verkligen bli spännande att se hur långt Maja kan ta sig med Lukas innan hon växer ur han. Vi har en del att fila på angående hennes sits över hindret, men hon är orädd, hoppgalen och älskar att tävla.  Är det någon som kommer kunna träna och tävla LB höjd i hoppning så är det Maja. Men nu är målet att de ska tävla div III till våren, gå på hoppspeciallektioner i höst och tävla klubbtävlingar. Om det blir några lokala eller inte får vi se, det beror lite på hur väl de rider ihop sig och om Celina själv kommer tävla i höst.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0