Snart till salu för en krona...

Just nu är jag duktigt trött på min ponny ska jag säga. Det är inte alls kul att rida ridlektion med henne för tillfället för det enda som händer är att ponnyn valsar runt efter eget huvud och gör mig arg och frustrerad. Samma som sist så började hon jäklas i samma hörna i trav som hon nyss skrittade igenom. Det går itne beskriva hur otroligt frustrerande det är att sitta på henne och knappt kunna styra eller bromsa och hon bara skiter i mig. Tycker inte om när man drar i hästarna för att få stopp på dem men nu ägnade jag lektionen åt att själv göra det flera gånger. För vad gör man när ponnyn bara gasar på och vägrar lyssna på förhållningar? För hon kan ju! För varje gång jag rider ensam är hon uppmärksam och lydig men det försvinner så fort vi hamnar med andra hästar. Jag kan inte styra ordentligt, inte bromsa och inte ställa henne. Alls jag gör och ber henne om resulterar i att hon gasar iväg och det spelar liksom ingen roll om hon så gått hårt flera dagar innan eller vilat för hon göra samma ändå.

En sjujävlig ponny

Minusgraderna kom i måndags och frös allt det blöta som regnet lämnat efter sig bara någon dag före. Måndagen kom hård, knölig och stapplig och på onsdagen kom det ett par centimeter blötsnö som snabbt smälte och sedan frös. Nangijala vilade måndagen efter att ha gått ordentligt under helgen och skrittades på tisdagen eftersom inget annat gick. Sen kom dressyrlektionen och hela huvudet på min vilda svarta knöt ihop sig. Jag ägnade halva lektionen åt att försöka få henne att gå framåt. Efter att ha travat fram en stund sparkar hon Zamaro som kom för nära bakom när vi ska byta volt (vi red på samma) och efter det tog det bara ett par varv innan hon vägrade gå. Så Zamaro fick byta volt och jag lämnades kvar kämpandes för att få fram N som inte ville gå åt NÅGOT håll. Och kom vi väl fram en bit blev det strax tvärstopp igen. I slutet av lektionen kunde jag trava någorlunda - så länge jag inte hade Zamaro framför eller bakom mig. Trots det fruktansvärda tramsandet (som var trams för vet aldrig bak huvudet) var hon mer avslappnad än vad hon brukade och gick riktigt fint de korta stunder hon fokuserade på mig istället.
 
Idag åkte jag och Celina till ridhuset, kliver in och ser.... Zamaro och Rocky. Fem minuter senare har jag insett att det inte är specifikts Zamaro hon hatar utan skimmlar! Hon visste ju knappt var hon skulle ta vägen när hon skrittades i mitten och Zamaro och Rocky travade omkring och i början löste hon det genom att sparka bakut och stegrra/hoppa med slående framben. När skimlarna äntligen lämnade ridhuset hade hon lugnat sig hyfsat. Korta stunder kändes hon ganska fin, men det gick inte att galoppera om hon upptäckte att Dante var framför för då gasade hon ikapp honom.
 
Annars så klipptes hon idag (hals och bog) och tur var väl det så svettig som hon var efter ridningen.

Pay and jump nr 3

Nangijalas tredje pay and jump blev på ridskolan igen. Denna gången hoppade vi hela 40cm (haha). Tyckte 30 var för lågt och 50 för högt (med tanke på hur spänd hon varit de andra gångerna) så 2 rundor i 40 kändes lagom. Målet var att hoppa båda rundorna i galopp. På framridningen var hon snäll (inga sparktendenser) men det var svårt att rida fram ordentligt när man skulle hålla extra avstånd till alla ridskoleungar. När jag kom in på banan var jag redan glad, för ingen behövde dra oss ut från ridhuset och in i nästa som sist. Nangijala gick snällt själv. Eftersom Spirre och Ellen var först (och sakta tog sig runt vältandes bommar) hade vi gått om tid att skritta runt. N tyckte det var lite läskigt att gå mellan ett hinder och läktaren men det släppte ganska snabbt. 
 
Vid startsignalen fattade jag galopp, styrde mot hindret och tappade kontrollen. N drog iväg som bara den och försökte dessutom smita åt höger så första hoppet blev jätteskumt. Vid hinder 6 blev det ett stopp som såg ut att bero på att några tjejer i rosa jackor skulle gå förbi precis bredvid hindret. Resten gick bra men hela ritten kändes snabb och okontrollerad.
 
Andra rundan kändes riktigt bra! Kändes fortfarande halvt okontrollerat och alldeles för snabbt men när jag tittat på filmen efteråt ser det inte alls särskilt snabbt ut. En felfri runda där och jag var överlycklig. Nästa gång blir det 50cm!

RSS 2.0