Mamma sparkad och jag åksjuk

Igår blev mamma sparkad av Nangijala och fick åka till Karlskrona där de konstaterae att revbenen tagit smällen. Turligt nog var jag hemma eftersom jag känt mig åksjuk i flera dagar (virus på balanssinnet?), annars hade jag befunnit mig med cykel på brännis. 

Fotodags igen

 

Helt snurrig vilken dag det är

Det är otroligt förvirrande att rida på torsdagar. Har ju ridit i flera år på måndagar nu ju (så måndagarna känns ju helskumma de med). I torsdags var det dressyr och Lady var nog lite mör efter tisdagens hoppträning fortfarande för hon var lite seg. Lite tjabbig i början med men sedan jag började använda ps-tränset och novbettet vet jag att tjabbigheten lossnar efter en stund. Hade det varit varnligt bett/träns hade hon varit så hela lektionen. I slutet var hon som en dröm att rida i traven, helt underbar!
 
Red utan stigbyglar större delen av lektionen. Har ju alltid suttit en aning snett till höger men strax innan sommaren hade jag börjat sitta snett åt vänster istället. I skritt, trav och vänster galopp sitter jag bra, men i höger galopp sitter jag så att jag själv får kramp/mjölksyra i höger ben och höft. På något vis hamnar jag över på vänster sidan och sitter som om jag höll på att glida av vilket betyder att jag trycker ner höger sittben samtidigt som jag viker mig i högersidan. Hemskt och jättesvårt att fixa till. Ibland hittar jag rätt för att i nästa sekund tappa det igen.
 
 

Hoppträning

Denna terminen blir det hoppning för Maria varannan tisdag! I höstas var jag lite småsugen, men kände att det låg dåligt till då det var dage efter min vanliga lektion samt att jag hoppade lägre än Celina. Men framemot jul började jag hoppa banor i samma höjd soom "förr", dvs 85-90cm. Då kändes det som att jag skulle kunna gå med i Celinas grupp, hur som helst är väl det nästan sista året jag kommer kunna hoppa så högt med Lady. Damen fyller ju 18 i år och kommer väl knappast känna sig smidig nog att hoppa så högt, så himla länge till. Dessutom måste jag ju rida Nangijala på min ridlektion om ett år. Usch, hemska tanke! Älskar att rida Lady i både hoppning och dressyr och det känns i hjärtat när jag tänker på att vår lektionstid snart är slut... tänk att jag ridit henne i 4år på lektion. Vart tog den tiden vägen?!
 
Igår var hon hursomhelst jättefin! De var tre olika gymnastikhoppningskombinationer och jag kan säga att jag var ganska skeptiskt till räcket som låg på minst 80 som vi skulle komma in i trav på (och som jag skulle rida in i snigelfart mot)... men det gick utan problem! Andra kombinationen låg mitt fokus att komma in i samlad galopp för det låg bommar både innan, mellan och efter de två hindrena. Tror det var därför att jag glömde titta på hinderhöjden när jag hoppade sista gången. Det var först efter hoppet som jag insåg att det låg på närmare 1m. Celina sa efteråt att hon trodde att jag typ höll på att dö av skräck och vill banga ur haha!
Jag travade av en stund innan de andra, den sista tog musten ur henne och i med att det höjdes till de andra skulle vi bara få stopp.

RSS 2.0