Jätteseg Lady

Vad vi förväntade oss: En jättepigg Lady som skenar runt på banan, vägrar stå still vid sadling, uppstirrad och nervös inför både hinder och saker runt om.

Vad vi fick: En trött och seg dam som inte brydde sig alls om att hon var på en främmande plats med främmande hästar. Seg att rida och ville helst inte hoppa eller gå fram. I 70cm hade Celina inte väckt henne så det blev ett stopp på första och ett på andra, sen kom båda igång och gjorde massa lustiga hisshopp under resten av banan. Andra klassen fick dem väl tio uteslutningar innan de tagit sig runt banan så det var tur det var en pay and jump!

Celina var besviken och mamma arg på sin häst även om jag tror att det lika mycket var Celinas fel som Ladys att det gick som det gick. För rädd för hindrena verkade hon inte vara, det var mer att hon inte hade lust i värmen. Lady, som alltid ska gasa på ökade knappt farten trots extra påtryckning av spö och sporrar.

Dagens - : Lady vill tydligen inte hoppa i värme
Dagens + : Hon är iallafall inte säskilt rädd för nya hinder/platser

Nästa helg är det tävling i Mörrum och veckan efter Råby, sen får vi väl se om det är värt att "förstöra" genom att vara med i laget. Isåfall får det väl bli vanliga tävlingar, men jag tror det kommer blir rätt bra med svalare dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0