Nangijala

Född: 4 juli 2011
u: Madicken VI (New forest)
e: Speyksbousch Dancer RNP (Welsh partbreed)
Ras: Welsh partbreed
Främsta intressen:bli kliad, äta och göra något med matte

Nangijala är min egen uppfödning som föddes sommar 2011. Jag fick låna Madicken av stallets ägare för att ta föl och tanken är att behålla henne för all framtid. Nangijala, eller Trollungen/Trollet som jag ofta kallar henne, är ett svart sto utan vita tecken med en fluffig man och pannlugg. Båda föräldrarna är maxade d-ponnyer och troligtvis kommer Nangijala bli ca 146-148cm. Vilken höjd hon slutar på spelar ingen roll för mig då jag är för gammal för att tävla ponny, men inte vill gå över till stor häst.

Nangijala är social och kommer nästan alltid när jag ropar på henne, oftast får jag dessutom en gnäggning som hälsning. Hon älskar att bli kliad och kliar snällt tillbaka vilket gör att jag ibland får blåmärken när hon glömmer bort hur hårt hon kan klia. Ända sedan hon föddes har hon fått mycket uppmärksamhet vilket gör att hon förväntar sig att stå i centrum, åtminstone av mig i alla fall. Om jag av någon anledning skulle ignorera henne i hagen och göra något med en annan häst blir hon avundsjuk och gör allt för att få min uppmärksamhet. Hon ställer sig i vägen, stryker sig mot en som en katt, knuffas, kliar en eller ger tillslut ett litet nyp om det andra inte hjälper. Det är väl hittills det enda egentliga negativa med henne: att hon är väldigt uppmärksamhets krävande. Annars är Nangijala mycket snäll och sammarbetsvillig och är sällan trotsig, vid de enstaka tillfällena handlar trotset om att hon ignorerar mig i hagen när jag ropar på henne.

Att jag har funnits i Nangijalas liv sedan dag 1 har bidragit till att det har bildats ett särskilt band mellan oss som bara växer. Det ska bli väldigt spännande att följa och träna Nangijala när hon blir äldre även om jag älskar att bara gå promenader, mysa och göra andra småsaker nu när hon inte är så gammal ännu.











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0