Hopptävling laxacupen

Var på lokal hopptävling i Mörrum idag, på gräs vilket var lite av en chansning. Det vi lärde oss idag var att Madicken inte är rädd att hoppa på gräs, men om hon är rädd för bruna hinder (med/utan gräs) är svårt att säga ännu. Vet inte vad damen sysslat med inatt, men hon var så lugn och snäll att det kändes som om hon dött i transporten?Maddan som sparkar och dänger när hon vill ut, som drar iväg när man leder henne och so står och bockar och stegrar när hon strax får startsignal... hon stod och sov och var svår att väcka i ridningen, kanske att hon sovit dåligt?
 
LD: Seg, men hoppade de första två hindrena fint. Trean var ett guldorangefärgad oxer och hon glodde på det och tvärbromsade. De fick tre stopp men kom sedan över på fjärde försöket.
 
LC: Piggare och verkade mera framåt. Trodde hon skulle stanna på första hindret som var en oxer med "hus"-formade infångare. Men detn hoppade hon fint, liksom tvåan som var tvåa i klassen före också. Trean var ett svartvitt räcke som många hästar stannat på men även det hoppade hon. Sedan kom en svart-brun-randig oxer med kyrkhultssparbanksinfångare och där stannade hon förskräckt och kom aldrig över.
 
Tyckte ändå att det var godtagbart med tanke på hur det gick sist. Jag tror det skulle gått bättre med tävling inomhus där det finns mindre att titta på och att hon saknar rutin för tävlingarna. Antagligen lossnar det snart och hon blir det trygga Maddan som hoppar allt utan att blinka.
 
Maddis var jättesöt i äppelgrönt schabrak och pannband

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0