Vikten av att använda transportskydd

Lady stackarn har blåmärken på större delen av vänstra sidan förutom halsen samt rumpan och svansen. Dessutom har hon ont bakom öronen efter grimman vilket är fullt förståerligt. Lukas hade ett transportgrimskaft i gummi som dessutom var lite trasigt så det gick nog av direkt vid kraschen. Lady å andra sidan hade ett annat som inte ger vika i första taget, där var det lädergrimman som gick sönder och det gjorde nog betydligt ondare än för Lukas. Mamma pysslar om sin ponny så gott det går och så får hon stå tills blåmärkena försvinner vilket nog kan ta ett tag.
 
Veterinären som kom och undersökte dem sa att det var transportskydden som hade skyddat dem. Lady som drabbades värst hade vanliga benskydd på benen samt transportskydd och skadorna hade nog blivit mycket värre om hon inte hade haft dem på sig. Dessutom hade vi tur med mellanväggen i transporten. Eftersom Lady vinglar så hemskt och jag är tvungen att köra i högre hastighet och mer svängar för att klara det dåliga underlaget, hade vi plockat väck mellanväggen. Lukas är så liten att det blir som när ett sto med föl åker och Lady behöver bara ha några extra centimeter för att stå stadigare. Vid smällen lossnade hela främre bommen. Tänk då om vi hade haft mellanväggen också som hade lossnat samtidigt? Vem vet hur värre det hade gått då!
 
Pappa undersökte släpet och prövade om det sitter fast ordentligt på bilen i förrgår och det gjorde det. Han tryckte på så med domkraften att jag är lugnad, dock ska vi ändå byta ut handsken till släpet för säkerhetsskull. Men hädanefter kommer vi aldrig köra upp eller nerför den backen/svängen igen under vintern utan jag kommer köra upp släpet först och lasta hästarna ovanför. Dock innebär det att Camilla måste komma och hjälpa mig på måndagskvällarna att lasta av eftersom Moa åker hem efter sin lektion.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0