Julaftonsmorgon i stallet

Halv åtta var jag, Celina och Maja uppe i Nogelid för att ha vår sedvanliga julaftonsmorgon i stallet. Eller ja, det var ju Majas första gång och min och Celinas... 5:e? Vad blir det egentligen? Jag hade en med Amy och henne köpte jag februari 08 så 2009 var väl första gången. Jo, då blir det femte gången i år!
 
Som vanligt hade jag gjort havregrynsgröt och vi bjöd på den tillsammans med pepparkaka, apelsin, mjukt bröd och morötter. Inatt hade alla hästarna sovit inne i med att stallet har byggt om lite. Lukas har halva stallgången som sin, gulligt! Hästarna smaskade glatt i sig godsakerna och såg ut att tycka att det alltid borde vara såhär på morgonen. Som alltid tycker ju inte alla om allt vi bjuder på. Lukas och Madicken var galen i gröten. Lady åt några skedar men ville inte ha mer sen och Nangijala tog tveksamma tuggor. Pepparkakan spottade Nangijala ut tillsammans med det mjuka brödet. Lukas tycker pepparkaka är konstigt och äter nog mest bara för att det bjuds. De andra tre gillar pepparkakor, särskilt Dante. Apelsinen är den de gillar minst. Lukas, Nangijala och Dante bara smakade och åt en, eller spottade ut sin.
 
Efter de ätit frukosthöet och vi ätit vår medhavda frukost sadlade vi hästarna och gav oss ut i skogen. Detta är första året det var så här bra ridunderlag, hittills har vi haft is och snö, blasksnö med regn (2ggr), kramsnö och en pudersnö (var iskall det året). Lukas fick ha gummiebandet på för att hindra honom från att sticka och Maja sa att det hjälpte skönt nog!
 
När hästarna var i hagen igen mockade vi och fixade stallet inför kvällen. I år hade dessutom tomten varit i stallet under natten. Satt en lapp på sadelkammardörren där det stod att det fanns paket gömda på logen. De var från Maja som tack för i år tror jag :)
 
Trollungens första jul när hon knappt nådde över boxdörren.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0