Hopptävling Mörrum för några veckor sedan

Dante vandrade ut ur transporten pigg och kunde omöjligt stå still. Den energin rann dock ganska snabbt av honom och i båda klasserna beskrev Celina han som seg. Och det syntes. Trots det gjode han sitt bästa och utförde två felfria rundor. I LD+5 hade Celina bestämt sig för att hon skulle ta i och svänga snävt. När hon kom in på banan fanns det enbart en felfri -ryttaren före henne - och Celina gjorde klassens andra (och sista) felfria runda. De kom några hundradelar efter ettan och knep därmed andraplatsen. I andra klassen var Dante något piggare men de genomförde en fin felfri ritt som räckte till deras första seger! 
 
Dante är fantastisk. Med denna tävlingen har han tävlat 8 klasser lokalt i 4 olika tävlingar. Han har varit felfri i 6klasser och blivit placerad i hälften av klasserna (etta, tvåa, trea, sexa ) och nollat LD. Så himla cool och säker ponny!
 
 
Maja tävlade Lukas också, enbart LD. Sist var han ju superseg men denna dagen lastades han ur och man kände vilket perfekt humör han var på. Pigg, glad och med en gnutta bus, precis som han var när Celina tävlade honom! Pigg för att vara han på framridningen och det kändes väldigt lovande. Mot första hindret på banan travade han - som med Celina när han var pigg! - hoppade och sedan... ja de vägrade ut sig på hinder nummer två. Det som gick galet idag var att Majas nervositet nog tog överhanden. Lukas är jätteduktig och ser enkel ut att hoppa och tävla MEN han är svår. Rider du inte och har honom med dig blir det inte så enkelt som det ser ut och Maja tappade sin ridning.
 
På klubbtävlingen i påskas gjorde de två jättefina rundor och hemma går det också bra, men i Mörrum svängde hon väldigt snett och tokigt på hinder nummer 2. Hon fick inte med Lukas som sprang förbi och hon red vidare och kom igen, men även denna gång lika tokigt med en likadan vägran. Ännu en volt och en vägran igen och vid det här laget var nog Lukas både uppvarvad och förvirrad så han tjurade och ville inte alls längre. Han var så uppstimmad att han exploderade och bockade av Maja när en kvinna skulle "hjälpa" dem över på fjärde försöket genom att klappa händer och smacka bakom honom. 
 
Vad skulle gjorts annorlunda då? Att svänga tokigt en gång och få ett stopp händer alla någon gång. Nu hade ju Lukas hoppas hindret snällt förra tävlingen, så att han var rädd för det köper jag inte riktigt. När han sprang förbi hindret första gången skulle Maja stannat, vänt tillbaka, låtit honom nosa på hindre ett par sekunder och sedan kommit igen och tagit ut vägen ordentligt. Har man stannat en gång kan man ju ändå inte bli felfri så då behöver man inte stressa varken sig själv eller ponnyn, som nog blev fallet. Men det är bara att ta detta med sig till nästa tävling och bli bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0